SIC – wie ben ik eigenlijk & hoe werk ik…


Een nieuwe locatie, nieuwe dingen, nieuwe mensen, tijd voor een introductie.


7 jaar geleden ben ik SIC gestart door fijn contact met pupkopers in de USA, daar was Fitness voor de Hond toen al een geliefde activiteit. 

Via mijn pupkopers ben ik na een opleiding tot sportmasseur voor honden ook de opleiding bij de University of Tennessee gaan doen om Fitness Instructeur voor de Hond (CCFT) te worden. 

SIC komt voort uit deze beide opleidingen en de naam, Sporthond In Conditie, omdat ik zelf actief sport met mijn honden.

Dit houdt niet in dat ik alleen sporthonden begeleid. 

Iedere hond, groot, klein, jong, oud en alle andere varianten is welkom bij mij en begeleid ik naar mijn beste kunnen. 
Naast deze opleidingen ben ik ook nog kynologisch instructeur.

Maar mijn echte passie ligt bij de revalidatie. 

Revalidatie houdt voor mij niet alleen in om met honden na een blessure of na een operatie te werken, maar zeker ook voor er een blessure ontstaat of voor er een operatie nodig is. 

Humaan wordt al gewerkt via het “better in, better out – principe” waarbij de conditie en vaardigheden voor een periode van revalidatie de uiteindelijke uitkomst van de revalidatie grotendeels bepaald. 

In 2020 heb ik wat dat betreft eerste rang gezeten. 

Mijn eigen jonge (sport) hond had een geboorte trauma. Zij kon herstellen, maar met een zeer gecompliceerde operatie op het moment dat haar groei voltooid was. 

Op bijna 12 maanden is zij geopereerd. En zowel haar pre-operatieve revalidatie, als haar post-operatieve revalidatie is enorm succesvol verlopen.

Dat was ook het moment dat ik de knoop doorgehakt heb en terug naar school ben gegaan om door te leren om fysiotherapeut te worden. Want ja, ik wist dat ik anderen net zo kon helpen als dat ik mijn eigen hond hielp op dat moment, maar ja, daar hoort een opleiding bij.

In 2026/2027 is het de verwachting dat ik afgestudeerd dierfysiotherapeut ben. 

Wat doe ik nu dan al?

Nu begeleid ik ook al de honden en hun eigenaar in het traject naar een gezond en fit leven. Of dat nu voor of na een zware operatie is, of dat nu ter preventie is. 

Van pup tot senior. 

En zowel op mijn eigen locatie in Epe als ook bij de Dierenkliniek Den Heuvel in Best.

Wat is mijn werkwijze?

In de basis werk ik 1 op 1, je krijgt dus privé les. 

Er wordt een intake geboekt op basis van die intake maak ik een gepersonaliseerd programma voor je hond. Deze intake duurt bij een gezonde hond 1 uur, kom je voor revalidatie is er 1,5-2 uur gereserveerd. 

Daarna komt je hond 1 keer per 3-4 weken voor een half uur trainen om begeleid te worden in de oefeningen om deze op de juiste wijze aan te leren en uit te breiden.

De vervolglessen zijn pas te boeken na de intake. En daar is de keuze uit een pakket van 4,6 of 10 lessen. 

Het merendeel van de trainingen wordt binnen op de indoor locatie uitgevoerd. Voor spierversterkende oefeningen is namelijk weinig ruimte nodig. Deze oefeningen kan je thuis ook in de woonkamer doen.

Heel soms is het noodzakelijk zijn om naar buiten te gaan, dit is vooral voor cardio oefeningen. Dan is er zowel bij SIC Epe, als in Best ook de mogelijkheid om op een veld te werken. 

Omdat ik het belangrijk vind om het bestaan van deze vorm van training te vergroten en de start laagdrempelig te maken is er op zaterdag ochtend in een kleine setting groepsles mogelijk (maximaal 5 deelnemers, eerste groep is 9 september om 10:30 gestart en zijn 2 deelnemers, puppy groep start 7 oktober om 09:30).

Dit gaat dan om oefeningen ter bevordering van het lichaamsbewustzijn, kracht (spieren) en mogelijk cardio (uithoudingsvermogen). 


Wil je meer weten over wat SIC voor jou en je hond kan betekenen. Aarzel dan niet, stuur een e-mail, whatsapp of bel (maar door werken met klanten kan ik niet altijd opnemen) dan kunnen we daar samen naar kijken wat er mogelijk is passend bij jullie specifieke situatie.