Lezingen, opbrengst tbv het Maagkanker onderzoek Belgische Herders

In de maanden november en december 2017 zal Sporthond in Conditie samen met mechelse herder kennel Like A Hurricane een 3tal lezingen organiseren waarvan de opbrengst, met aftrek van de kosten van de sprekers, geheel ten goede zal komen van het maagkanker onderzoek voor de Belgische Herders.

De lezingen betreffen

23-11-2017 Epilepsie, een probleem bij diverse varianten van de Belgische Herder, gegeven door Dr. P. Mandigers.

07-12-2017 Inteelt en outcross, iets waar wij als fokkers van de Belgische Herder ons met het gesloten stamboek zeker in dienen te verdiepen, gegeven door Marjolein Roosendaal

21-12-2017 Vachten en kleuren, voor de Belgische Herder zeker ook van belang omdat in diverse landen inmiddels intervariëteit kruisingen toegestaan zijn en wij daardoor geconfronteerd worden met het samenvoegen van kleuren en vechtlengten. 

Aanvang van de lezingen is om 19:00 op de locatie van Sporthond in Conditie, Hoofdweg 35, Zegveld (gemeente Woerden) 

Er is parkeervoorziening en koffie en thee beschikbaar.  
Er is accreditatie voor deze lezingen van de Raad van Beheer.

Aanvullende informatie over de sprekers.

Dr. Paul Mandigers
Dr. Mandigers is afgestudeerd in 1992, specialisatie 1996, promotie 2005 en is een veterinair specialist in Interne Geneeskunde en Neurologie. Hij is diplomate van het European College of Veterinary Neurology en als zodanig Europees specialist (EBVS). Vanaf zijn specialisatie, werkt hij parttime als specialist in de praktijk (waarvan reeds 17 jaar bij het Veterinair Specialistisch Centrum De Wagenrenk) en part-time bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Vanaf 2012 is hij hoofd van de afdeling neurologie en heeft een aanstelling als ‘clinical associate-professor’. Hij heeft een nog steeds groeiend aantal peer-reviewed publicaties en meer dan 250 mondelinge presentaties gegeven op (inter-) nationale congressen en meetings. Hij begeleidt momenteel drie PhD-projecten,  meerdere projecten gericht op (erfelijke) neurologische aandoeningen, is ECVN opleider, lid van de International Veterinary Epilepsy Taskforce (IVETF) en stuurgroep “Fairfok”.
Dr. Paul Mandigers zet zich naast het epilepsie onderzoek natuurlijk ook nog in voor het Maagkanker onderzoek bij de Belgische Herder. 

Marjolein Roosendaal
Marjolein is sinds 2002 werkzaam als (wetenschap)journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij genetica van kleuren en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. 
Marjolein Roosendaal is hoofdredacteur van het blad Dogzine\’s Hondenwereld. Ze heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken binnen kleine populaties. Zelf fokt zij sinds 1990 Friese Stabijs en tegenwoordig voornamelijk Wetterhounen en Havanezers. Ze is nauw betrokken bij de diverse outcrossprojecten in de kynologie.